Image

Programma

Tijdens 6 middagen krijgt u een compleet overzicht over de huidige trends op het gebied van Value Based Health Care.

Masterclass 1:
14 mei |
Organiseer de zorg rondom helder gedefinieerde patiëntgroepen

Om te starten met Value Based Healthcare is het nodig eerst de zorg te organiseren rond de medische toestand van de patiënt.   Alle betrokken zorgprofessionals praten rond één aandoening  over het meten en verbeteren van de juiste uitkomsten.

Bekijk programma >>

Masterclass 2:
28 mei |
Meet de uitkomsten en de kosten voor iedere patiënt

De kern van kwaliteitsverbetering zit hem in een lerende houding en frequente terugkoppeling van uitkomsten aan de directe zorgprofessionals.
Bekijk programma >>

Masterclass 3:
4 juni |
Financiering (bundelprijzen)

Om de kosten te drukken bij een gelijke of betere kwaliteit van zorg, heb je inzicht nodig in wat de zorg werkelijk oplevert voor patiënten en in de kosten die hiervoor gemaakt worden. Value Based Health Care realiseert dit en vormt tevens een goede basis voor een andere manier van financieren, veel meer gericht op zorgkwaliteit en waarde voor patiënten.

Bekijk programma >>

Masterclass 4:
11 juni |
Ketenzorg (over de schotten heen georganiseerd)

Patiënten komen tijdens een zorgtraject veel verschillende zorgverleners en organisaties tegen. Samenwerking tussen deze zorgverleners loopt niet altijd optimaal. In het ergste geval is er zelfs sprake van miscommunicatie, duplicatie en tegengestelde belangen. Echte patiëntgerichtheid vereist meer en betere samenwerking.

Bekijk programma >>

Masterclass 5:
18 juni |
Geografische expansie van best practices

Transparant zijn over uitkomsten van zorg fungeert als vertrekpunt voor verdere verbetering van de zorg. Door binnen en zelfs buiten de regio resultaten te publiceren en te delen  kan per aandoening inzichtelijk gemaakt worden en vormen de basis van hoe gewerkt wordt aan verdere verbetering van kwaliteit en kostenreductie, verminderen van versnippering en geografische “gaten” in de diensten.

Bekijk programma >>

Masterclass 6 & 7:
25 juni |
Ondersteunende technologie (Het informatie platform)  & Cultuuromslag: hoe geef je prioriteit aan VBHC?

“Ik zie geen reden waarom Nederland niet binnen afzienbare tijd het leidende value based health care-systeem in de wereld kan zijn. Maar om zo ver te komen, heeft Nederland nog veel werk te verzetten op het gebied van IT”, aldus Michael Porter.